Tre guld i FSSM i Pargas

Pargas IF bjöd på fina tävlingar med perfekt inramning då FSSM avgjordes 15-17.2. IF Åsarna ställde upp med en smal trupp men alla stod för stronga insatser och till slut blev saldot 3 guldmedaljer, 4 brons och lika många ”nästanmedaljer” eller 4:e platser. Alla tre dagar bjöds det på perfekt skidföre med ett par plusgrader, strålande solsken och grov snö. 


Fredagens sprintlopp i klassisk teknik bjöd på en hel del dramatik med många vurpor och spänning ända in på mållinjen. För Jennie Lindvall gick sprinten i alla fall som på räls. Hon var klart snabbast i kvalet och tog sig enkelt till final. I finalen kunde hon avgöra i sista backen in mot stadion.

Jennie Lindvall hade ett bra FSSM, med guld i sprint, 4:e på 10 km och andra till växling i stafetten på söndag.

I herrklassen var det mera dramatiskt. Axel Aurén tog sig till final och ännu på väg upp i sista backen var han med i guldstriden. Ett felskär som gjorde att han tappade balansen fällde honom till fjärdeplats. Det var i alla fall ett mycket bra resultat för Axel.

Pristagarna i herrklassen i sprint. Högst upp Patrik Kuuttinen, Alex Svartsjö t.v., Niklas Sundström till höger och fyran Axel Aurén längst till höger.

I lördagens individuella tävlingar med fristil blev det guld i H 55 för Stefan Storvall, brons för Sören Svenlin i H45 och för Ulrika Myrevik-Svenlin i D45. Vilma Hahtokari var också trea i D12 strax före Alva Svenlin. Jennie Lindvall stannade också strax utanför prispallen i damklassen. 


Söndagens stafetter
inleddes på bästa möjliga sätt för Åsarna. I klassen D 12 blev det en klar seger för trion Alva Svenlin, Ellen Nyberg och Vilma Hahtokari. I mål sken flickorna förstås ikapp med solen! I HD 130 blev det bronsmedaljer för IF Åsarna och i damklassen hade Jennie, Terhi och Ellen häng på bronsmedaljen men slutade fyra.

Guldlaget i D12 Alva Svenlin, Ellen Nyberg och Vilma Hahtokari

Sprintmästaren Jennie Lindvall tillsammans med tvåan Linnea Halonen och trean Jennifer Antell.

Tyvärr hade Åsarna av olika orsaker inget herrlag på plats denna gång.

Nästa år arrangerar IF Åsarna FSSM och då ska vi få med så många som möjligt i spåren. Hoppas också att det blir lika fin uppslutning från talkofolk, sponsorer och kommunen som i Pargas!

Åsarnas FSSM-placeringar:

D 21 sprint 1) Jennie Lindvall

H 21 sprint 4) Axel Aurén

P 12 3 km F 24) Emil Hahtokari

F 12 3 km F 3) Vilma Hahtokari 4) Alva Svenlin 18) Ellen Nyberg

D 18 5 km F 6) Ellen Bäck

H 20 15 km F 6) Axel Aurén

H 21 15 km F 8) Hugo Karlström

D 21 10 km F 4) Jennie Lindvall 6) Terhi Martikainen

H 45 5 km F 3) Sören Svenlin

D 45 5 km F 3) Ulrika Myrevik-Svenlin

H 55 5 km F 1) Stefan Storvall

Stafett

D 12 3×3 km K 1) IF Åsarna (Alva Svenlin-Ellen Nyberg-Vilma Hahtokari)


HD 130 3×3 km (K-F-F)
3) IF Åsarna (Sören Svenlin-Ulrika Myrevik-Svenlin-Stefan Storvall)

D 21 3×5 km (K-F-F) 4) IF Åsarna (Jennie Lindvall-Terhi Martikainen-Ellen Bäck)

Med på spåret