Tössbacka Touren 2019

Tössbacka touren består av 6 deltävlingar på onsdagar kl.18.30. Man kan delta i en tävling eller alla. Om man inte deltar första gången startar man sist i nästa tävling. Ingen deltagaravgift och åkare från andra föreningar är också varmt välkomna. Halvdistansen är 2 km och heldistansen är 3,5 km. De yngsta skidar en kortare sträcka på målområdet, utan tidtagning. Touren skidas med 3 deltävlingar i fristil och 3 med klassisk stil. Köldgränsen är -15 grader.

De 2 första deltävlingarna åks med gemensam start. Tredje deltävlingen är en sprint där tre tider sammanslås till en sluttid.  Resten av deltävlingarna åks med jaktstart. Startlistor görs upp i förväg och de baserar sig på tidigare resultat. Långsammaste i förra tävlingen startar först och snabbaste sist. Poängställning, sträcktider och startlistor finns på Kronans hemsida och IK Kronans och IF Åsarnas facebooksida.

Poängsystem: Först i mål i respektive deltävling får 30p, tvåan får 25p, trean 24p, fyran 23p osv

Anmälning i skidstugan kl. 18.00 eller helst via sms (0400 882439) under tävlingsdagen så hinner vi mata i uppgifterna i Webscorer i förväg. Uppge åkarens namn och vilken sträcka som åks. Nya åkare startar sist. Alla åkare bjuds på varm saft efter loppet. Kaffe och bulle kan köpas. Vi hoppas att de skidande knattarnas föräldrar ställer upp som funktionärer eller serveringspersonal för att arrangemangen ska löpa smidigt. Inga förkunskaper behövs! Ta kontakt med Ulrika Spik (0400-882439) om du kan ställa upp som funktionär eller serveringspersonal.

Vuxenklass

Vuxenklassen är en klass för deltagare över 16 år. De startar kl 19:15 och skidar 5 km. Skidstilen är samma som för juniorerna. Tidtagning ordnas men inga poäng eller starttider räknas ut. Start med 30 sekunders mellanrum. Ingen deltagaravgift men önskvärt är att alla deltagare köper kaffe och bulla i skidstugan efter avslutad tävling.

Deltävlingar

9.1.       skate    Tössbacken
23.1.     klassiskt    Tössbacken
6.2.       klassisk sprint    Tössbacken
20.2.     skate lång    Tössbacken
6.3.       klassiskt    Tössbacken
20.3.     skate    Tössbacken


Vallahjälp fås vid klassisk stil med fästet. Dock ingen fullständig vallaservice.