IF ÅSARNA PÅ VUOKATTI LÄGER 30.11 – 3.12

Snöläget i Lappland ställde till med utmaningar för våra skidentusiaster. Det planerade årliga snölägret i Äkäslompolo inställdes p.g.a snöbrist. Bästa skidförhållandena fann vi på närmare håll, nämligen i Vuokatti. I Vuokatti fanns en 3,7 km långt utomhus spår samt skidtunneln på 1,1 km. På resan var vi 31 ivriga skidåkare i åldrarna 6- 50+. Alla var ivriga på att testa dagsformen.

Fredag 30.11
På fredag var det start från Kronoby 9.00 via Nedervetil och Terjärv. Efter en dryg 4 h resa fick vi checka in på Sokos hotell Vuokatti.  Strax därefter var vi på vår första träningsrunda. Som tränare för skidjuniorerna fungerade Sören Svenlin. Ivern var stor att äntligen få skida på snö och vi hann med ett andra träningspass senare på kvällen.


Lördag 1.12
Trots de sköna hotellsängarna blev det inga sovmornar. På lördag förmiddag hade vi träning i klassisk teknik och på eftermiddagen var det skate. Mellan träningspassen hann man med simning. På kvällen var det muskelvård av ömma skidmuskler i hotellets fina spegelsal. Det blev en annorlunda lillajul, men lyckligtvis hittade lillajultomten oss. Några rum fick t.o.m. påknackning av tomtarna.

Söndag 2.12
Utcheckning kl.12 men före det skulle det skidas de sista kilometrarna. De tidigare dagars träning märktes i kroppen men humöret var det inget fel på. Efter sista passet packade vi ihop, checkade ut och åt lunch vid Vuokatti idrottsinstitut.


Trots snöläget så fick vi en lyckad träningsresa!

Med på spåret